محمدجواد خانزادي افزود:اعتباري براي تجهيز و راهاندازي پايگاه پژوهشي تپههاي پيش از تاريخ دشت دهلران تصويب ولي هنوز ابلاغ نشده است.
وي با بيان اينکه از لحاظ پژوهشي خلاء اطلاعاتي در اين حوزه وجود داشت، خاطرنشان کرد:پيش از انقلاب پژوهشهاي بسيار خوبي انجام گرفت که متاسفانه پس از انقلاب ادامه نيافت.
اين مقام مسئول در اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام تصويب راهاندازي اين پايگاه پژوهشي از سوي سازمان ميراث فرهنگي کشور را هديهاي براي اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام دانست که حاصل تلاش معاونت ميراث فرهنگي کشور است.
خانزادي در خصوص برنامههاي آتي براي اين پايگاه پژوهشي گفت:درصدد هستيم اقدامات بسيار خوب و پژوهشي را در خصوص تپههاي پيش از تاريخ دشت دهلران از سر بگيريم.
سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام تصريح کرد: يکي از موارد پيشنهادي در جلسه برنامهريزي که خوشبختانه با موافقت روبرو شد فعال کردن سايت حفاري در دشت دهلران است که در اين راستا قرار است از باستان شناسان متخصص در اين زمينه دعوت به همکاري کنيم.
وي در خصوص مکان راهاندازي پايگاه پژوهشي تپههاي پيش از تاريخ دشت دهلران عنوان کرد:اين پايگاه پژوهشي در ساختمان اداره ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري شهرستان دهلران راهاندازي ميشود.
دشت دهلران با حدود 300 کيلومتر مربع وسعت و ارتفاعي بين 100 تا 500 متر از سطح دريا شمالغربيترين قسمت خوزستان را تشکيل ميدهد که امروزه از نظر تقسيمات سياسي جزء استان ايلام محسوب ميشود اين دشت کوچک رسوبي از سمت جنوب به بلنديهاي \"جبل حمرين\" و متصل به مرز عراق و از شمال به ارتفاعات زاگرس \"سياهکوه\" متصل ميباشد.
دو رودخانه دائمي به نامهاي \"ميمه و دويرج\" در نيمه غربي و شرقي دشت که از ارتفاعات شمالي سياه کوه و دينار کوه سرچشمه ميگيرند با طي طريق به سمت جنوب تمام دشت را درمينوردند.
اين سرزمين داراي هوايي گرم با تابستانهاي خشک همراه با دمايي که در روزها گاه افزون بر 50 درجه سانتيگراد ميشود. زمستانها ملايم و تا حدودي با بارش باران همراه است./117
انتهای پیام/